A kisebbik tesóm névnapjára egy szolid kis „zsírégetést” terveztünk, finom házi
szalonnával és füstölt kolbásszal, persze szigorúan zöldségekkel körítve. Nos
ehhez kellett valami könnyű édességet kieszelnem, mert hát nincsen névnap
sütemény nélkül, hiszen valamivel meg kell ünnepelni a jeles napot. Így esett a
választásom erre a finom és egyébként nagyon egyszerű tortára, ami miután jól
megdermed a hűtőben igazi könnyű, frissítő édesség.
Hozzávalók
4 tojás
3 evőkanál liszt
4 kanál cukor
1 csomag sütőpor
fél dl víz
fél dl olaj
A krémhez
4 dl tejszín
1 csomag habfixáló
4 tábla fehér csokoládé
Elkészítés
Először elkészítem a piskótát. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét
robotgéppel habbá verem, majd a a sárgáját is felverem a cukorral, sütőporral,
vízzel és olajjal, hozzáadom a lisztet és a kakaóport. Ezután
keverőkanállal hozzákeverem a fehérjehabot. Csatos tortaformát kivajazok és
kilisztezek, majd ebben megsütöm a piskótát 180°C-ra előmelegített sütőben.
Amíg a tészta hűl elkészítem a krémet. A tejszínt habbá verem a csomag
habfixálóval. Ezután a csokit gőz fölött megolvasztom. Mikor már megolvadt
kanalanként adom hozzá a tejszínhabhoz és elkeverem benne. A lapot nem szedem
ki a tortaformából, hanem erre öntöm a kikevert krémet. Egy éjszakára a hűtőbe
teszem, hogy megdermedjen. Másnap fogyasztható.
Mikor megdermed lehet díszíteni, én egyszerűen megolvasztottam egy tábla bocifoltos csokit és rácsorgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése