Milyen ügyesen van kitalálva a természet, nyáron, amikor tikkasztó a hőség és minden porcikánk a hűsítő italokat kívánja, telis tele van a kert finomabbnál finomabb alapanyagokkal ezek elkészítéséhez. Szinte minden nővényből lehet italt készíteni. A lényeg a citrom és a cukor megfelelő mennyisége, és persze a jéghideg hőmérséklet. Ez alkalommal mentából kavartam egy hűsítő nedűt, sokak megelégedésére, következő tervem a rózsaszirom hasznosítása.
Hozzávalók
3 maroknyi menta levél
4 citrom
5 l víz
Elkészítés
A mentaleveleket levagdosom a szárról és kicsit átmosom, majd egy 5 l-es üvegbe vagy nagyobb edénybe teszem, jól megnyomkodom, hogy kicsit megtörjenek a levelek, így jobban kijön az íze, majd felöntöm vízzel. A citromokat felkarikázom, a levüket belefacsarom a vízbe, majd a citromot is beledobálom, ezután hozzáadom a cukrot és felkavarom. Egy éjszakát állni hagyom, majd leves szűrővel átszűröm. Ha esetleg nem elég édes vagy savanyú pótolhatom a cukrot illetve citromlével kiegészíthetem. Hidegen fogyasztva a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése