Ha egy étel mellé van krumpli akkor már baj nem lehet, legalábbis számomra.
Szeretem sülve, főve, pirítva, párolva, édesen és sósan. A nagymamám régen
krumplisfánkot és krumplis palacsintát csinált desszertnek ebéd után. Én jó
vastagon megkentem házi szilvalekvárral és faltam befele. Sosem felejtem el az
első gombócomat, és hogy mennyire sütötte a kezem a forró krumpli mikor összegyúrtam.
Egyszóval végeláthatatlan lehetőségek rejlenek ebben az egyszerű zöldségben.
Hozzávalók
1 kg krumpli
4-5 babérlevél
3 evőkanál liszt
1 nagy pohár tejföl
Elkészítés
A krumplit megpucolom és kockára vágom, vagy karikára ki hogy szereti.
Felöntöm vízzel majd felteszem főni. Hozzáadom az ételízesítőt és a babérlevelet.
Mikor a krumpli megfőtt a tejfölben elkeverem a lisztet, hozzákeverek egy
keveset a krumpli vizéből (hő kiegyenlítés) majd mindezt hozzákeverem a
krumplihoz. Addig keverem, amíg besűrűsödik, majd leveszem a tűzről és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése