Nyáron nem is vágyik másra az ember, mint egy finom hűsítő italra. A legfinomabb bodzából és citromból, csakhogy a bodza nem virágzik egész nyáron, így hát maradt eddig a citrom és narancs. Amíg egy kedves ismerőstől nem hallottam a citromfű italról. Ez a növény egész nyáron zöldell, gyakorlatilag kiirtani sem lehet, olyan szapora, és majd minden kertben megtalálható. Nem is kell hozzá sok adalék, cukor és citrom.
Hozzávalók
sok citromfű levél
4 citrom
5 l víz
Elkészítés
A citromfű leveleit levagdosom a sárról és kissé átmosom. Egy 5 l-es
üvegbe vagy nagyobb edénybe teszem, felöntöm vízzel. A citromokat felkarikázom,
a levüket belefacsarom a vízbe, majd a citromot és beledobálom, ezután
hozzáadom a cukrot és felkavarom. Egy éjszakát állni hagyom, majd leves szűrővel
átszűröm. Ha esetleg nem elég édes vagy savanyú pótolhatom a cukrot illetve
citromlével kiegészíthetem. Hidegen fogyasztva a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése