A fasírt egy igazi utazós étel, csak bedobjuk egy zárható dobozkába,
vagy alufóliába csomagoljuk és bárhol bármikor elővéve fogyasztható, nem kell
hozzá villa, vagy kés, igazából szalvéta sem, csak két harapás és már a helyén
is van az étel, a gyomrunkban. Viszont természetesen otthon is fogyasztjuk, sőt
én nagyon is szeretem, bár nem a hagyományos módon készítem, no hagyma és no
paprika, de így is ehető!
Hozzávalók
0,5 kg darált hús
1 tojás
só
bors
petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
zsemlemorzsa
Elkészítés
A kenyeret vízbe áztatom, majd kifacsarom és a húshoz aprítom. Hozzáadom a tojást,
a petrezselymet (kb. 3 csipetnyi) és ízlés szerint sózom és borsozom. Jól
összegyúrom, golyókat formálok és ellapítom. Ezután zsemlemorzsába forgatom, és
forró olajban kisütöm. Aztán pedig
jártamban keltemben apránként elnassolgatom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése