Előfordul, hogy kiveszem a húst a hűtőből és mire reggelre kiolvad halvány
lila gőzöm nincs arról mit kezdjek vele. Hát ma reggel is éppen ez történt.
Abban biztos voltam, hogy nem akarok tejfölös csirkét, valami újat akartam.
Gyorsan benéztem a hűtőbe mi van itthon, répa, borsó, paradicsom, mustár. Hát
gondoltam egy merészet és összevegyítettem mindezt. A „közönségnek” nagyon ízlett,
tehát arra bíztatok mindenkit merjen kísérletezni, megéri!
Hozzávalók
0,5 kg csirkemell
1 répa
15 dkg zöldborsó
só
bors
mustár
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágom. Tűzálló tálba teszem, sózom, borsozom és
olajjal megöntözöm, majd jól átforgatom. A répát vékony karikákra vágom, a
paradicsomot felkockázom és mindezt a borsóval együtt a csirkére szórom. Ezután
mustárt nyomok rá, mjd alufóliával letakarva 200°C-os sütőben párolom. Mikor a
melle már átpárolódott leveszem a fóliát és tovább sütöm, amíg meg nem pirul szépen.
Köretnek tepsis krumplit csinálok hozzá. A krumplit megmosom és nem hámozom,
hanem karikára szelem. Sütőpapíros tepsit megöntözök olajjal és megszórom
sóval, majd erre fektetem a krumplit, ezt is olajozom és sózom, majd alufólia
alatt addig párolom 200°C-on amíg megpuhul. Ezután leveszem a fóliát és
megpirítom a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése