Végre itt a jó idő, a kertben csak úgy pompáznak a virágok, a nap
melegen süt, nem is hiányzik más mint egy hűsítő gyümölcsleves. Nem
teketóriáztam sokat gyorsan neki is láttam. Befőtt van a kamrában, pudingpor
mindig akad a polcon. Nagyon egyszerű és valóban hűsítő étel főleg a nyári
meleg napokra, amikor egy gömb vanília fagyival még finomabbá tehetjük.
Hozzávalók
1 üveg befőtt, lehetőleg vegyes vagy meggy, cseresznye
cukor
2 evőkanál tejföl
1 citrom
Elkészítés
Vegyes befőttet használok mivel abban van szilva, meggy, barack, cseresznye. Minél színesebb a levesünk annál finomabb. A befőttet egy edényben a tűzhelyre teszem főni, hozzáadok 1 l vizet.
Mikor forr cukorral ízesítem, 2-3 kanál ki mennyire szereti édesen. Amikor
föloldódott benne a cukor belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét.
Jól átkavarom, majd egy kisebb tálkába 3 merőkanálnyi levet kiszedek és habverővel
jól elkeverem benne a pudingport, ezután folytonos kevergetés mellett a
leveshez öntöm a keveréket. Hagyom egyet rottyanni, majd megint a tálba merek 3
evőkanálnyi levet amiben jól elkeverem a tejfölt, a keveréket folyamatos kevergetés
mellett a leveshez öntöm, majd főzöm még 5 percig. Ezután hűlni hagyom, majd a
hűtőben jól lehűtöm és hidegen fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése