Valami édes és egyszerű sütire voltam kiéhezve. Föllapoztam minden
könyvet, de egyik sem nyerte el a tetszésem. Aztán egy isteni szikra eszembe
ötlötte a fagyi szeletet. Viszonylag könnyű elkészíteni, ha gyorsan kihűtjük a
krém alapot akkor akár hamar is elkészül.
Hozzávalók
5 tojás
15 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
A krémhez
4 dl tej
2 evőkanál liszt
1 tojás
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Először elkészítem a krém alapot. A tejbe elkeverem a pudingport
a lisztet és a tojást, és addig főzöm, amíg kemény lesz. Ekkor hideg helyre
teszem hűlni. Amíg hűl elkészítem a tésztát. A tojásokat szétválasztom. A
fehérjét habbá verem, és hozzákeverek 3 evőkanál vizet. A sárgájához adom a
porcukrot,robotgéppel jól felverem, majd hozzákeverem a lisztet és a diót. Elég
kemény tészta lesz így, de ezután hozzáadom a 9 evőkanál vizet (kb. 1,5 dl).
Ezután laza mozdulatokkal hozzákeverem a fehérjét. Ezután sütőpapíros tepsibe
öntöm és 180°C-os sütőben megsütöm. Mikor kihűlt a krémalap a margarint habosra
keverem a cukorral és a vaníliás cukorral és a krémhez keverem. Ha kihűlt a
tészta is a tetejére simítom a krémet. Ezután 5 tojás fehérjét gőz fölött habbá
kell verni porcukorral és a sárga krémre kenni, majd megszórni csoki
reszelékkel. Mivel elég drága a tojás így nem vertem habot a tetejére, csak a
sárga krémmel kentem meg és arra csokit reszeltem. Így is finom és jól néz ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése