Ezt az édességet valamikor a neten barangolva találtam, azt írták róla, hogy az olaszok legkedveltebb édessége, gondolta, akkor rossz nem lehet, hiszen az olaszok nagy ínyencek. Egyébként is olyan
egyszerűnek tűnt, gondoltam egyszer majd egy ráérős órán nekilátok. Most jött el
ennek az ideje. És valóban nagyon egyszerű, bár az eredeti receptben még a víz
is grammban van megadva és porcukor helyett kristálycukrot használnak. Fogtam
magam és átformáltam a grammos és bögrés mércéket a magam mértékeire így
született meg ez a valóban finom és borzasztóan egyszerű és gyors finomság.
Hozzávalók
3 tojás
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
1 cs sütőpor
25 dkg liszt
Elkészítés
A tojásokat a cukorral habosra keverem, ezután hozzáadom a vizet és az
olajat, jól elkeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport is. Egy karika
tortaformát kivajazok kilisztezek és beleöntöm a masszát. Hideg sütőbe teszem
és 180°C-on készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Mikor kész kiborítom egy
nagyobb tálra és porcukorral megszórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése