Anyukám nagyon ráérzett a brokkolira. Mostanában kísérletezgetni kezdett vele, egyre finomabb falatokat készít belőle, aminek a család persze nagyon örül. Az alábbi is egy közülük, ami szintén jól sikerült, én csak így magában ettem, de akár köretként is tökéletes.
Hozzávalók
2 fej brokkoli
20 dkg császárszalonna
2 tojás
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A brokkolit delikátos vagy sós vízben megfőzöm. Olajozott tepsibe
teszem. Mi előzőleg csirkecombot sütöttünk tepsiben, így abba a tepsibe raktuk
a brokkolit a sültcomb zsírra. Csíkokra vágom a császárszalonnát és a
brokkolira szórom. Erre ráreszelem a sajtot. A tejfölben elkeverem a tojásokat és a
keverékkel nyakon öntöm az egészet. 200°C-on addig sütöm amíg a teteje elkezd
pirulni. Fogyaszthatjuk köretként, vagy akár egytálételként is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése