Nem telhet el úgy hétvége, hogy ne kerüljön az asztalra valami sós finomság. Most sincs ez másként. Ezt a kiflit most sütöttem először és ahhoz képest nagyon is jól sikerült, első olvasatra talán bonyolultnak tűnhet de biztosítok mindenkit nem az, ha én megtudtam csinálni akkor bárki. És nem elhanyagolható, hogy nagyon finom, kívül ropogós belül puha.
Hozzávalók
70 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl tej
2 tojás
1 dl olaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
Hozzávalók a krémhez
20 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só
+ 1 tojás és reszelt sajt a tetejére.
Elkészítés
A tejhez 1 teáskanál cukrot adok és langyosra melegítem, ezután
elmorzsolom benne az élesztőt. Amíg kel az élesztő a lisztbe keverem a sót,
közepébe öntöm a tejfölt, olajat, és tojásokat majd a felfutott élesztőt.
Ezután tésztává dagasztom. A tésztát négy cipóra osztom.
Ezután a margarint robotgéppel kikeverem, hozzáadom a sót és a reszelt
sajtot.
Egy cipót kettévágok és mindkét darabjából vékony körformát nyújtok (kb
20 cm sugarú), lehetőleg egyforma méretűt. Az egyik lapot megkenem a margarinos
keverék negyedével, majd ráhelyezem a másik lapot. Ezután 16 cikkre vágom
minden cikket kiflivé csavarok föl.
Ezeket a műveleteket megismétlem a többi három cipóval is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése