2015. január 17., szombat

SAJTOS GOLYÓ

Ismét hozzájutottam egy nagyon jó kis recepthez, nagyon örülök, amikor valami újdonsággal találkozok. A leírást Jutka nénitől kaptam. Mindig örülök a receptjeinek, mert finom ízvilágú, mutatós és egészséges ételekkel gazdagítja a receptgyűjteményt! Ez a golyó is érdekes, még nem hallottam róla, már így fotón is ínycsiklandó, hamar ki is próbálom. 

Hozzávalók

3 dl tej
10 dkg margarin
20 dkg liszt
3 egész tojás
20 dkg sajt
1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A tejet felforralom, beleteszem a margarint, amikor felolvadt kevés sót adok hozzá. Állandó kevergetés mellett hozzáadagolom a lisztet. Ezután leveszem a tűzről és még forrón egyenként hozzákeverem a tojásokat. 
Hagyom kicsit hűlni, közben kikenem vajjal a tepsit, vagy sütőpapírt használok.
Még langyosan beledolgozom a reszelt sajtot. Kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázok. Amíg langyos a tészta száraz kézzel is könnyen formázható, de, ha kell kissé benedvesítjük a kezünket. A golyók tetejét tojással kenem. 
Lassú tűznél sütöm kb. 40 percig, így lesz könnyű a belseje.
Csonkáné Potocska Judit

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése