Hozzávalók
- fagyasztott zöldségkeverék, lehetőleg ne kockára vágott, bár azzal is finom
- olaj
- só, vagy fűszerkeverékek, ízlés szerint
Elkészítés
Na ez annyira egyszerű, hogy némi rizsát kell most költsek, máskülönben üres maradna az oldal. Szóval a krumplit (vagy burgonyát, kinek hogy tetszik) megpucoljuk. Hogy mennyit az attól függ, én kb. 2 kilónyit szoktam, ennyi fér a tepsibe, amihez 1 kiló fagyasztott zöldséget veszek. Miután meghámoztam (így hivatalos) kockára vágom, és egy kiolajozott tepsibe teszem, megszórom sóval, majd megöntözöm olajjal. Lehet olívaolajat is használni. Ezután ráhalmozom a fagyasztott zöldséget azt is megsózom és megöntözöm olajjal. Azért nem kell tocsogjon az olajban. Ezután alufólia alatt sütőben párolom 250°C-on. Mikor megpárolódott leveszem a fóliát és tovább sütöm, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje. Ha kész gyorsan befalom melegen, mert úgy a legfinomabb. Egyébként húsok mellé tálalhatjuk, vagy megbolondíthatjuk grill fűszerrel só helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése