Többször próbálkoztam már kalácssütéssel, mindig más és más receptet próbáltam, de egyik sem volt az igazi. Mígnem megtaláltam a tökéletes kalács receptjét Limara konyhájában. Azóta már többször is sütöttem és tényleg olyan, mintha a pék sütötte volna. Az elkészítésnél fontos, hogy megfelelően átgyúrjuk majd a kellő ideig pihentessük. A hiedelemmel ellentéten nem kell túl meleg legyen a helyiségben, ahol készítjük, a szobahőmérséklet tökéletesen megfelel. Ajánlom azoknak is, akik félnek a kelt tésztáktól, mert ha követi az utasításokat, akkor borítékolható a siker.
▼
2018. március 30., péntek
SAJTKRÉMES ROPOGÓS
Egy hirtelen ötlettől vezérelt családi látogatás alkalmával éppen sütés közben leptük meg anyukám nagynénjét. Ropogtatni valót sütött az esti filmnézéshez. Többször próbálkoztam már olyan recepttel, amiről váltig állították, hogy ez bizony még másnap is ropog, nem puhul meg, de valahogy egyik sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ez a finomság viszont valóban ropog még másnap sőt ha marad belőle még harmadnap is ugyanúgy roppan mint frissen.
2018. március 1., csütörtök
MÁKOS GUBA TORTA
Sokunk kedvence a mákos guba, az enyém is, ezért is szenteltem neki korábban egy külön bejegyzést. Persze jogosan gondolhatják sokan, hogy ez nem is igazi sütemény és vendégváráshoz sem éppen a legmegfelelőbb. Ez így s van, viszont ha kicsit tovább gondoljuk és kiegészítjük egy finom vaníliás krémmel akár egy vacsora fénypontja is lehet. Ajánlom ezt a receptet mindenkinek, kiváltképp azoknak, akik még nem merültek el mélyebben a gasztronómia világában, ezzel a finomsággal viszont biztos sikerük lesz.