Persze, persze tudom, a fotót elnézve nincs itt semmiféle kocka. Sem az étel kinézete sem a tálalás nem hordoz magában semmiféle kockásat. Akkor vajon miért is lett ez a neve? Nos ez egy egyszerű rövidítése a kockasajtnak, ami mint tudjuk valójában háromszög alakú. Így is hosszú a név, ha még ki is írnám a megfelelő megnevezést, azt hiszem hosszabb lenne a bejegyzés címe, mint maga a recept. Mert a recept valójában igen egyszerű és teljesen saját ötlet. Amit egy vasárnapi reggelen valószínűleg egy tökéletes ébredés hozott világra.
▼
2017. március 26., vasárnap
2017. március 19., vasárnap
TEJSZÍNES CSIRKEMELL
Korábban kellett volna elkezdenem wokot használni. Nem hiába nagy kedvenc a távol keleten. Gyakorlatilag annyira jó a kialakítása, hogy hirtelen felforrósodó fala mindenütt ugyanolyan hőmennyiséget ad le. Így a benne lévők szinte pillanatok alatt párolódnak meg és még az ízek is bent maradnak. Arról már nem is beszélve, hogy nem is lehet benne odaégetni semmit. Ma megint wokot használtam és azt hiszem egyre többet fogom is. Csirkének, zöldségnek egyaránt jobb, mint a serpenyő vagy lábas.
BARACKOS GRÍZES KRÉMES
A receptet egy régi könyvben találtam. A krém eredetileg túrós, de mivel múlt héten is túrósat sütöttem gondoltam baj nem történhet, ha néhány hozzávalót kicserélek. Így az anyukám is biztosan örül neki, mivel nem eszi a túrót. Persze a recept konzerv barackot használt, mivel azok szép egyformák. Viszont a saját főzésű befőttnél nincs jobb. Így a sütim nem lett annyira szép és mutatós, viszont finom és igazán méltó desszert egy vasárnapi ebéd után.
2017. március 16., csütörtök
TEJFÖLÖS PAPRIKÁS POGÁCSA
Egyre jobban szeretek pogácsát sütni, ha megvan az alaprecept akkor ezerféleképpen lehet variálni a hozzávalókat. Ez a pogácsa lényegében egy teljesen hétköznapi tejfölös pogácsa, viszont mivel nem volt a hűtőben sajt nem volt mit tenni, mint ötletelni. Mivel a pogácsa tésztája sós így alapvetően bármilyen fűszerrel kombinálva finom és élvezhető ízhatást nyújt a majd az elkészült finomság. Máskor azt hiszem a tésztába is szórok majd egy kevés paprikát...no de ez már egy újabb bejegyzés lesz a blogon.
VAGDALT
Őszintén szólva nem igazán tudok mit mondani a vagdaltról. Az olyan jó kis jolly joker, ha más hirtelen nem jut eszünkbe. Ehhez ugyanis bármilyen köret jó, akár harmadnap is fogyasztható és igazából nem sokat kell pepecselni vele. Csak összegyúrom és kész. A fűszereket természetesen mindenki tetszése szerint válogathatja össze. Így tettem én is.
2017. március 13., hétfő
GOMBÁS CSIRKEMELL EGYSZERŰEN
Nem kell mindig bonyolult recept ahhoz, hogy igazán finom és mutatós ételt készítsünk. Néha elég egy kis fantázia és némi lustaság :-D Na jó bevallom a lustaság szülte az alábbi receptet, no meg az időhiány, meg az, hogy egyszerűen nem volt kedvem a konyhában pepecselni. Érzem, hogy ez egyre inkább így lesz, amint beáll a jó idő. Nincs is jobb dolog, mint napsütéssel feltöltődni. Hamarosan itt a szalonnasütő és grillező szezon.
2017. március 5., vasárnap
SÓS KIFLI
Egyszer már sütöttem ehhez a kiflihez hasonlót, csakhogy ott az összeállításnál nem olvasztottam meg a zsírt és sajttal ízesítettem. A süteményeknél elég csak néhány módosítás és máris egy más fajta ízvilágot, állagot kapunk, mint amit megszoktunk. De hát éppen ez a szép a sütésben. Bevallom ez a kifli kicsit pepecs, mert egyenként kell nyújtani és kenni és szórni. De megéri, főleg ha vendégeket várunk akkor biztos tuti a siker.
MÉZESTEKERCS
Ezt a sütit már nagyon régen ki akartam próbálni, de valami mindig közbeszólt. Hol nem volt otthon dió, hol éppen a méz hiányzott, hol pedig egyszerűen máshoz volt kedvem. Na de a mai napon végre minden adott volt ahhoz, hogy ezt a régóta dédelgetett álmot valóra váltsam. Nem bántam meg, igazán finom édesség, és mivel mézes omlós tészta akár napokig is eláll. A tölteléket szerintem variálhatjuk, legközelebb túróval is kipróbálom, vagy almával, arról is beszámolok majd. Egy dologra azonban fel kell hívnom a figyelmet: nem szabad spórolni a töltelékkel!