Ez olyan igazi "nagy kihívás sütemény", mivel a tészta 3 részből áll, ami valójában kettő, de a kettőnek az állaga teljesen különböző, mégis tökéletes összhangban van egymással, sőt a sütés sem okoz gondot, mivel egyszerre sülnek át. Az eredeti recept szerit a tetejét csokimázzal kell leönteni, de szokás szerint megint nem készültem föl a sütésre és foghíjas volt a hozzávalók listája. De azt hiszem a kakaós szórás is megteszi, az ízéből nem vesz el.
▼
2017. február 23., csütörtök
KÓKUSZOS KEKSZ
Ez valójában nem új recept, csak a megjelenése más. Viszont az már mindenképpen elég ahhoz, hogy egy bejegyzést szenteljek neki. Biztos volt már más is úgy, hogy egy jól ismert tésztát más formába öntött, így persze, ami rúd eredetileg, de keksz formában gondoltuk újra mégsem kaphatja a rúd nevet. Itt pontosan ez a helyzet. Hogy melyik recept volt ez korábban? Kalandra fel, aki elsőnek megtalálja annak ígérem sütök egy adaggal!
PAPRIKÁS SZEZÁMOS VENDÉGVÁRÓ
Jön a hétvége, no meg a tavasz, ami azt jelenti, hogy irány a virágoskert. De a virágoskert programba nem fér bele a sütés. Így neki kellett állnom ma. Mert a hétvége nem telhet el ropogtatni való nélkül, főleg a filmnézős vasárnap délután. Ez a kis ropogós annyiban érdekesebb a többi omlós keksznél, hogy fűszerpaprikával van megbolondítva, ami nem csak a színét javítja, de még az ízében is visszaköszön. Csak ajánlani tudom, mert valóban egyszerű, hamar készen van, azonnal fogyasztható és sokáig ropogós marad.
2017. február 22., szerda
TÖLTÖTT CSIRKECOMB
Nem nagy kevencem a csirkecomb. Rántva egyáltalán nem szeretem, mert valahogy sosem tud átsülni kellően. Viszont pörköltnek vagy töltve nagyon finom lehet. Arra kell ügyelni, hogy megpuhuljon, leváljon a hús a csontról, akkor biztosan tökéletes lesz.
Hozzávalók
Hozzávalók
2 egész csirkecomb
1 tojás
2 szelet kenyér
2 evőkanálnyi májas (házimájast használtam)
1 kávéskanálnyi majoranna
1 kávéskanálnyi szárított petrezselyem
1 kávéskanálnyi só
csipet őrölt bors
csipet őrölt fűszerkömény
KÓKUSZOS PATKÓ
Mindig jó, ha a szekrényben van egy kis aprósütemény, vagy nassolni való, hiszen ha beesik egy váratlan vendég, vagy egy nagyon jó filmet készülünk megnézni van hova nyúlni. Mivel ezt a kis aprósütit omlós tésztából gyúrom így egy fémdobozban tárolva sokáig eláll. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, akár gyerekekkel közösen is el lehet készíteni, persze a sütéskor ügyeljünk a biztonságra. De gyúrni és sodorni minden kisgyerek szeret, mintha gyurmáznának, csak itt meg lehet enni a végeredményt.
2017. február 14., kedd
FARSANGI FÁNK (az igazi nagymama féle)
Mivel itt a farsangi időszak eljött az ideje a fánk sütésnek is. Nekem fánk nélkül nincs farsang, viszont farsang nélkül sincs fánk. Máskor valahogy nem esik jól, ebben az időszakban viszont a sok is kevés néha. Fontos kiegészítője a hamisítatlan házi lekvár, lehet szilva vagy barack és a porcukor. A fánksütés nagymestere a mamám volt, eszméletlen jó formákat tudott sütni fánktésztából, volt fiú és lány baba, karkötő és persze az elmaradhatatlan szívecske. Nekem csak a szívecske megy, a többit még gyakorolnom kell, talán mire én is nagymama leszek nekem is menni fog.