Nemcsak habkönnyű, de gyors is, hamarabb elkészült, mit ahogy gondolatban végigértem a sütéssel. Egy kósza ötletből született ugyanis ez az édesség. Volt egy zacskó túró a hűtőben már vagy két napja várta sorsa bevégeztét. Mikor észrevettem gyorsan bevágtam a fagyasztóban ne legyen ideje megsavanyodni. Térültem, fordultam de a túró valahogy mintha szöget ütött volna a fejemben. Kivettem és elkezdtem gondolkodni mit tegyek vele. Még nem is jutottam a gondolatom végére, mikor már egy fél citrom volt a kezemben, a tejszín is a pulton hevert már, és izzítani kezdtem a sütőt. A végeredmény csudafinom lett.
▼
2016. november 22., kedd
2016. november 6., vasárnap
CUKKINIFASÍRT
Ezt az ételt még valamikor nyáron készítettem, friss cukkiniből. Lefotóztam, meg is ettük, aztán valahogy megfeledkeztem róla. A minap a fotóalbumokat nézegetve leltem rá. Igazi nyári étel, bár tudom, hogy télen is lehet cukkinit kapni, de mégis csak nyáron az igazi, a friss üde íze miatt. Az elkészítése nem igényel sem szaktudást, sem sok időt, leszámítva persze a panírozást, de mivel golyókat formálunk így az is könnyen megy.
2016. november 5., szombat
TEJFÖLÖS CSIRKEMELL ZÖLDSÉGÁGYON
Ma nagyon kevés időm volt a főzésre, de azért valamit enni kell. Így gyors és laktató étel kellett. Így a panírozással vagy töltéssel járó ételek gyorsan le is kerültek az ötlet listáról. Este kivettem egy csomag csirkemellet a mélyhűtőből, volt otthon krumpli és répa, na meg tejföl. Hát ebből kellett valamit gyorsan és egyszerűn. A legegyszerűbb a mindent egybe, fólia rá, be a sütőbe és hagyni történjen aminek történnie kell. Hát így született meg a mai ebéd.
ELEFÁNTKÖNNYCSEPP
Már olyan régóta szerettem volna megsütni ezt a sütit, de egyszer banánom nem volt, aztán kakaóm, vagy egyszerűen csak a kedvem nem engedte. Ma viszont még a csillagok együttállása is tökéletesnek bizonyult, megvoltak az alapanyagok és a kísérletező kedvem is a helyén volt. Néhányszor más kóstoltam, általában cukrászdákban, annyira csábító volt, ahogy a banán nagy szemekkel meredt rám a lágy krém gyűrűjében.
DIÓS OMLÓS POGÁCSA
Néha nagyon jól sül el a különböző ízek és alapanyagok összekombinálása. Vegyük csak például a kacsasültet, amit el sem tudok képzelni párolt alma nélkül, vagy a kapros túrós lepényt, ami szintén isteni, de a lap aljáig sorolhatnám a különböző ínyenc kombinációkat. Ez a bejegyzés éppen egy ilyen kombinációról született. Történetesen a diót használtam föl nem mindennapi formában, sós pogácsa alapanyagaként. Az alábbi pogácsa alapreceptjét egy régi szakácskönyvben találtam, de ott túl sok más egyebet is kevertek hozzá például fokhagymát és borsot, amik valójában elnyomják a dió jellegzetes ízét. Így ó néhány összetevőt kihagytam, a margarint zsírral helyettesítettem, mert az igazán omlós tésztának ez az alapja, valamint a mennyiségeken is módosítottam. A végeredmény egy nagyon omlós, markánsan dió ízű mégis sós ínyenc pogácsa lett. Csak ajánlani tudom mindazoknak, akik szeretnek elrugaszkodni a megszokásoktól.